På sommaravslutningen bjöds det på denna goda saft. För De som missade receptet; här kommer det;
Rosens Vinbärsbladssaft
ca 2 liter saft
tid; ca 20 min + 1 vecka i kylskåp
Du behöver;
1l vinbärsblad, hårt packade
3 citroner
1 1/2 l vatten
1 1/2 l socker
60g citron eller vinsyra
Gör så här;
Plocka vinbärsblad, lite här och där på busken. Viktigt att inte plocka busken "ren" på våren. Kan då bli få bär till sommaren.
Tvätta citronerna väl och skiva dem tunnt. Varva blad och citron i en bunke. (ej keramikkrus, syran kan lösa ut eventuell bly i glasyren.)
Koka upp vattnet och rör ner socker och citron- eller vinsyra. Passa noga så det inte kokar över. Häll den heta sockerlagen över citroner och vinbärsblad.
Täck kärlet och låt stå i kylskåpet ca 1 vecka. Rör om då och då.
Frys in saften eller häll i flaskor som får stå kallt.
Servera med is och några skivor citron + blad.
Trevlig Sommar!
onsdag 17 juni 2009
Sommarlov...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar